Tre på vei til Galdhøpiggen ved en av dem (Juvasshytta)

Vi forlater Spiterstulen

Dag 3 Spiterstulen(1100 moh)  Juvasshytta (1850 moh)
Endelig våknet vi til en dag med “nesten” blå himmel og sol. Frokosten var minst like god som på Leirvassbu.  Vi gjorde opp for oss(det var ikke jeg som betalte) og var på veien kl 09:00. På grunn av at noen av deltakerne hadde hørt at der kunne være vann i en elv vi skulle passere ble vi i dag nødt til å ta en omvei. Det ville si at vi måtte ned 200 høydemeter før vi gikk opp igjen. Vel ble turen noe lengre men for gutter som ELSKER motbakker er dette bare gøy.
Her ser dere oss ved Heimresætre før vi starter bakken, alle tre friske og utvilte til en rask oppstigning.

Vi brukte 1 time ned langs med veien til Bøverdalen. Deretter tok vi av rett opp lia til Spiterstulen. Noen ble veldig svette under denne oppstigningen slik at de måtte kaste klærne, ikke noe vakkert syn med halvnakne gamle menn. Alle bildene fra denne oppstigningen ble dermed sensurert. 
På veien opp så vi først en gal mann som ropte og skrek. Vi trudde naturligvis at mannen var gal og satt opp farten for å komme unna. Etter hvert viste det seg at det var en reingjeter.

Vi var fremme på Juvasshytta kl 12:30 

Juvasshytta

Hvis man har behov for en liten ettermiddagstur er der en liten høyde Kjelen 2223 moh like ved skitrekket. Her kan man ta seg en liten rundtur på 2 timer, og hvis man er heldig med været er her panoramautsikt.  Denne turen måtte jeg ta alene da de to andre stormet rett i dusjen når vi kom frem til Juvasshytten på grunn av svetteutbrudd under oppstigningen fra Spiterstulen.
Rett i nærheten 1 time ekstra ligger Galhø på 2283 moh  som er enda en topp for 2000 meter samlere
Tatt fra Kjelen 2223 moh mot Juvasshytte i bakgrunnen, med Juvfonne

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Suletind sommertur

Mjøledalstinden 2138 fra Eidsbugarden

Åsnes Storetind Test