Suletind sommertur

For hyttefolket på Filefjell og veifarende over fjellet  troner Suletind seg i horisonten og er et fristende mål for alle fjellvandrere. Jeg har vært der flere ganger på ski om vinteren men har aldri tatt denne turen sommerstid.


Hadde jeg vist hvor langt tid dette ville ta hadde vi vel neppe prioritert denne turen. Vi brukte 9 timer tur retur og da hadde vi vel knapt 1 time pause.


Vi jukset litt i starten og kjørte inn til Gamlestøga, her har Vang turlag merket en sti som fører inn til Sulebu(DNT Hytte). Noen hundre meter opp i lia går denne sammen med DNT stien fra Nystuen til Sulebu.
DNT estimerer turen fra Nystuen og inn til Sulebu på 2,5 timer, vi brukte ca 1,5 time.  Fra Sulebu fulgte vi DNT stien videre mot Breistølen Fjellstue og opp i skaret(Suleskaret) mellom Suletind og Sulefjell. Herfra fulgte vi vinterruta på baksiden av Suletind opp på toppen. Turen fra Sulebu og opp tok næremere 2,5 time.

På grunn av høy vannføring over elva mellom Tysketjernet og Øvre Sulevann rotet vi bort en del tid på å komme oss tørrskodd over uten å måtte vasse barbent på de glatte stenene.
Dette var ikke en av sommerens vakreste dager. Vi hadde kun en liten regnbyge men når skyene henger tett over oss ble det ikke den flotte utsikten som man kan oppleve på en skyfri dag, med alle jotunheimen sine topper  liggende på en perlerad.


Det siste stykket opp mot toppen ligger i en steinur som øker på desto nærmere toppen en kommer.Vi brukete 9 timer på denne turen som er 4 timer lengre en å ta den på ski om vinteren. Der er muligens noe å gå på tidsmessig med å velge en annen rute opp. Var nede og tittet på den men der lå også mye stein, skal prøve denne ruten senere.På toppen av Suletinden
På vei mot Sulebu fra Suletinden

Suletinden ligger på grensen mellom  Lærdal kommune i Sogn og Fjordane og Vang i Oppland. Det har en høyde på 1780 meter over havet og er det 508 høyeste fjellet i landet.
Blogurat
Sted

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Mjøledalstinden 2138 fra Eidsbugarden

Åsnes Storetind Test