Tre på vei til Galdhøpiggen ved en av dem (Spiterstulen)

Vi forlater Leirvassbu

Dag 2 på vår vei til Galdhøpiggen
Hvis man hadde vært en lus på veggen ville en forstått det slik at det hadde vært en hard natt med mye stønning og snorking som har holdt enkelte oppe utover morgentimene. Dette med unntak av den ene som kun hørte en regnbyge i det morgenlyset sivet inn igjennom vinduet og vekket han.  I det de enkelte stod opp og begynte og bevege seg kunne en på gangen få et forvarsel om hvordan det ville bli når man havnet på gamlehjem.  Dette var ikke et vakkert syn.

Frokosten på Leirvassbu var den beste vi hadde smakt på flere tiår.  Grovskiver, Skinke, syltetøy og brunost.  En av turdeltakerne hadde ligget våken siden midnatt og gledet seg til dette måltidet.  Det hele ble avsluttet med 5-10 kopper kaffe.  Kroppen fungerte nå mye bedre hos samtlige.
Etter at JEG ennå en gang hadde betalt for alle tre var vi klart til avgang.  Vi kom oss ut igjennom døren til klokken var 10:00 og til tross for at YR.NO hadde meldt regn var det opplett og sol.
Her har jeg aldri vært
Dagens tur til Spiterstulen var stipulert til 5 timer så vi burde ha god tid. Da solen skinte tok vi det med ro og filosoferte over livet og diskuterte ulike teorier om gleden med friluftsliv med bakgrunn i Nils Farlund sine teorier og den norske filosofen  Petter Wessel Zapfe.  
Kyrkja

Deretter fotograferte vi Kyrkja fra alle mulige vinkler. Her skal i hvert fall to av oss opp før vi ligger under torven. Bildene skal spikres fast på veggen inntil dette målet er nådd.  To av oss hadde vært i disse traktene tidligere og hadde mange minner fra området både når det gjaldt kvinner og fjelltopper.
Vi var advart om at elevene nedover Vise(dommens) dal gikk over sine bredder og at det ville være vanskelig å komme over.  Dette viste seg ikke å være tilfelle for de fleste av oss. Vi hadde selvfølgelig en med dårlige sko i dag også som det var et svære styr med gjentatte skobytter.
Det viktigste redskapet til fjells.

Spiterstulen ble nådd til 16:00 og vi stormet rett i baren for å ta en pils og feire dagens strabasiøse tur, solbrent og strålende humør over å ha nådd dagens mål. Snart på Galdhøpiggen

Deretter tilbrakte vi en time på rommet i en egen hytte hvor vi konsumerte en Hansa fatøl og hørte på P4 musikk og nyheter. Vi føler at vi nå er nær sivilisasjonen. Middagen ble servert  kl 18:30 med en 3 retters med noe attåt.
Spiterstuen

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Suletind sommertur

Mjøledalstinden 2138 fra Eidsbugarden

Åsnes Storetind Test