Soleibotntind 2083 Moh

Store Soleibotntind ligger i Hurrungane i Luster kommune og man kommer lettest til denne toppen om en følger veien fra Øvre Årdal til Turtagrø. Denne veien blir kalt Tindevegen. En populær vei til toppen starter fra Tverrelvi hvor der er plass til å parkere bilen. Dette er en av de lettere toppene over 2000 meter i Hurrungane, og det trengs ingen klatring for å komme opp til toppen. Der er ca 3 km toppen slik at de fleste vil klar denne turen på 5-6 timer.
Soleibotntind 2083 til høyre
I dag hadde jeg følge av to stk fra the X-Generation(X-Box, X-Factor, X file etc...) som hadde håpet på drittvær hele helgen slik at de kunne benytte den medbrakte X-Box. De hadde sett på mine tidligere ekspedisjoner på denne bloggen og håpet på at historien ville gjenta seg(Regn og skodde) for da hadde jeg lovet at der ble ingen tur.
Problemet med X-Generation er at det tar litt tid å få de i gang på morgenkvisten så også denne morgenen men de kom da til slutt etter at jeg hadde bråket en times tid.

.
Vi er klar for start
Fra Filefjell tar det nøyaktig 1 time å kjøre frem til Tverrelvi, inklusiv betaling av bomavgift på kr 70. Til vår overraskelse var der parker minst 20 biler langs med veien hvor vi skulle parkere. Det så ut til at der ville bli folksomt oppover mot toppen. Vi fikk noen søte unge jenter til å fotografere oss mens vi fortsatt så utvilt ut
Når vi startet kunne vi ikke se toppen, den var dekket bakom skyer som bare i korte perioder løftet litt på sløret slik at vi fikk se litt av toppen. Den første timen gikk raskt oppover med kun et lite parti med litt klyving. Der var en sti som vi kunne følge oppover i lia, tydligvis en poppulær topp.
Etter å ha gått en time kom vi opp til snøen som hadde lagt seg på ca 1700 m. Her tok vi oss en rask pause på 6 minutter, solen hadde gjemt seg og der var en kald trekk i luften som ikke oppfordrett til lange pauser
På toppen 2083 moh


Herfra og opp måtte vi gå i snø, vi passerte minst 50 personer oppigjennom bakken hvorav 90% var jenter som var på filmfestivalen på Turtagrø. The X-generation fikk etterhvert blod på tann og forsvant i rakkettfart oppigjennom bratthenget. Må innrømme at jeg ble noe svett etterhvert da jeg måtte trakke mitt eget spor i snøen for å komme forbi alle jentene. Etter hvert som vi nærmet oss toppen klarnet det opp slik at solen varmet oss, men det ble aldri den helt store utsikten.  Dette var Håvard sin første 2000 meter bestigning
Når vi fikk på oss litt varme klær ble temperaturen ikke så ille og vi holdt ut i 20 minutter på toppen.
Henrik poserer for kameraet

Skyene hang tett rundt alle toppene rundt oss

Mye folk på toppen og flere var på vei opp.

Vi startet kl 11:00 og var ned til bilen igjenn kl 15:20, så effektiv gangetid var ikke på mere en 4 timer.
Når vi kom ned igjenn kjørt vi over til Turtagrø for å se på filmfestivalen. Det var så trangt om parkeringsplassen at vi hadde avstemning om å se en film eller reise hjem til hytten. Flertallet ville hjem i sofaen og slappe av.

Rekordmange turister i Jotunheimen

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Suletind sommertur

Mjøledalstinden 2138 fra Eidsbugarden

Åsnes Storetind Test