Falketind 2068 moh

Helgen 26-28 August 2010
Jeg hadde med meg 5 kollegar fra jobben(Jonny, Reidar, Stig, Dagfinn, Per) opp til hytten på Filefjell for å bestige Falketind. Dette er en av de mest spektakulære toppene i området.


Værmeldingene var ikke de beste.(Småbyger, 0-5 grader og overskyet) Men viljen til å ta denne toppen var stor blandt turdeltakerne. Været ble ikke så ille som meldt, der var litt duskregn/yr men vi ble ikke våte
Vi startet fra Koldedalen som ligger ca 3 mil fra hytten.  Det tar ca 35 minutter å kjøre inn langs med Tyinvann. Bilen parkeres ved bommen og vi startet turen videre langs med anleggsveien.

Opp fra Andrevann(ca 2 t) er der en bratt stigning som går over til klatring. Når der er vått blir der fort glatt på svaberget og der er langt ned. Vi tok på stegjernene når vi kom frem til brekanten. Da der var tett tåke fikk vi ikke med oss at den første delen av breen bare var 400 meter. Vi måtte dermed av med stegjernene og i tåken klatret vi opp en bratt morene før vi kon inn på hovedbreen. Vi hadde et taulag forran oss som vi fulgte sporene til. Det burde vi ikke gjort da de brått hadde tatt en 90 sving. Vi måtte dermed frem med kompass og GPS for å finne ut hvor vi var. 


Foto Tatt fra toppen av falketind. En kan så vidt skimte en av turdeltakerne til høyre
Når vi kom på toppen lettet det noe opp og vi kunne skimte solen gjennom skylaget. Der var 5 taulag(30-40 personer) på toppen denne dagen, imponerende med hensyn til værmeldingen. På vei ned igjen mot andrevann fikk vi låne tauet til en brefører fra Nepal.
Når der gjenstod ca 1.40 minutter igjen til bilen falt Reidar og fikk skulderen ut av ledd. Dette medførte at turen tilbake til bilene tok dobbelt så langt tid. Vi var ute i 12 timer og måtte avslutte turen på Lærdal sykehus for å få skulderen på plass.
Foto: Samling på toppen
Flere bilder her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Suletind sommertur

Mjøledalstinden 2138 fra Eidsbugarden

Åsnes Storetind Test