Åsnes Storetind Test

Før sesongstart har jeg kjøpt meg nye fjellski for å kunne gå opp mine egne spor i høyfjellet. De gamle fjellskiene var 20 år og på tide å bli pensjonert. Valget falt på Åsnes Stortind som jeg så langt er veldig fornøyd med. 
Egentlig så var jeg vel i den situasjonen at jeg egentlig ikke mangler ski, jeg har både klassiske, skøyteski og noen gamle fjellski. De gamle fjellskiene var begynt å bli noen år så jeg mente at det var på tide å prøve noe nytt.  Da jeg liker å gå på topper og vandre litt lengre turer utenom løypen hadde jeg følgende kravspesifikasjonene: de måtte være breie slik at de flyter oppå nysnøen, lette i motbakken og gode til å kjøre nedover med.I  dette markedssegmentet er der en del ski å velge mellom både fra Fisher, Rosignol og diverse Åsnes varianter

Valget ble Åsnes Stortind:
 • Vekt: 2,4 kg (188 cm)
 • Lengder:  188
  • Dimensjoner: 103-68-93
 • Fellelås for korfeller(Genial løsning)
 • Stålkant
Filefjell Suletind 1780 moh Desember 2011

  Jeg er oppvokst med treski og har vandret rundt i den norske fjellheimen i påskeføre med gjennomvåte treski samt spasert finnmarka rundt i natoplanker. Jeg vil dermed hevde at jeg har prøvd litt forskjellige modeller og fremveksten av glassfiberski var et stort fremskritt.  Neste evulosjon for ski er overgangen til det superlette karbonmateriale.

Jeg har nå prøvd skiene noen turer i nysnø og de har god bæreevne og 35 millimeter innsving som gir gode kjøreegenskaper i nedoverbakkene hvor jeg har hatt bra kontroll  og mye morro.

Selv om føret ikke har vært så krevende har jeg fått testet kortfellene og de har så langt fungert som forventet. Jeg gikk også noen flate mellompartier med dem nesten uten å tenke på ay de var på. Erfaringene er at man også kan benytte disse i nedoverbakker og ha bra styrekontroll.

Bindinger: Jeg var noe usikker på hva jeg skulle velge av bindinger til disse skiene. I utgangspunktet tenkte jeg å kjøpe noen enkle NN bindinger men valget felt til slutt på Voile 3-Pin Cable Telemark Binding 75 mm fjellskibinding m/Vidje vaierbindingen  kan i en enkel håndvending tas av og på som en ønsker. Dette er et valg som jeg ikke har anret på.

Kommentarer

 1. Hei Knut,

  flott blogg du har...
  Jeg vurderer samme kombinasjon selv, hva slags støvler bruker du?

  Geirulf

  SvarSlett
 2. Hei
  Har kjøpt meg et par Crispi Sydpolen med Gore tex. Dette er et av de mere solide skoene jeg fant. Den har imidlertid ikke sittet helt perfekt da den er noe smal over risten på min fot. Dette fører til at jeg etter to timers gange får smerter under fotbladet.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Stølsnøse 1404

Mjøledalstinden 2138 fra Eidsbugarden